ОФОРМЕТЕ С ВКУС ВАШИЯ КЪТ НА ОТКРИТО

Една красива и релаксираща градина или дори тераса са достатъчни, за да отпуснат нервите и да ни освободят от стреса на ежедневието. За да създадем нещо красиво и използваемо навън, не се налага да се опитаме да направим нещо много сложно или нещо много скъпо. С интелигентни решения като градински мебели и растения можем да направим истински чудеса. Например, дори на малка площ с няколко дървени градински мебели може да се създаде релаксираща атмосфера и да ни предложи „убежище“ на спокойствие.

Τα φυτά και τα λουλούδια

Растения и цветя

Преди да закупите градински мебели и други декорации, погрижете се за растенията. Посадете малки или по-големи храсти и цветя в обикновена цветова палитра от един или два цвята. Не прекалявайте с цветовете, защото тази сложност изморява, вместо да разтоварва. Изберете няколко различни сортове растения и цветя, които обаче можете да се използвате в големи количества, винаги в зависимост от размерите на мястото, което искате да оформите. Използвайте по-високи растения или дори дървета, ако става въпрос за градина, като ги поставяте най-вече към краищата, определяйки по този начин пространството и създавайки нещо като рамка, в която да може да се засажда и по-ниска растителност.

Градински мебели

Отвъд растителността, голямо значение, разбира се, имат и градинските мебели, които ще изберете. Освен това тях ще ги използвате и за да релаксирате и за всички други дейности, които имате предвид. Вариантите са много, но все пак е добре комплектът мебели и декорации, които използвате да имат общи визуални черти. С други думи – добре е да имат сходен или еднакъв цвят и да са от същия материал, като например отдърво, от алуминий, от слама, от wicker и т.н.

Направете умели комбинации и конструкции. Можете да поставите увивни растения върху дървени решетки и да изберете набор от дървени мебели или при други случаи да се направи някаква алуминиева конструкция, съчетана напр. с алуминиеви шезлонги.

Поставете столове, кресла и дивани, така че да се използва възможно най-голяма част от пространството и да са разположени с гледка към някоя забележителност или отпускаща точка, разбира се, ако това е възможно. Цветовете на възглавниците също трябва да съответстват на общата композиция.

Накрая не забравяйте да създате сянка във Вашия кът. Най-добрият вариант в този случай е един по-голям сламен чадър или един платнен чадър. Разбира се, ако пространството е голямо, може да се използват повече на брой чадъри.